Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicenie codziennego menu, schab pieczony z morelą i kolorowe jesienne ziemniaczki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Paprykę, boczek lub szynkę i cebule kroimy na drobno wrzucamy na patelnie i podsmażamy doprawiając startym czosnkiem solą i pieprzem. Obrane ziemniaki lekko podgotować, następnie kroimy na pół wydrążamy środki. Przygotowanym farszem zapełniamy ziemniaki, wsadzamy do piekarnika na 15-20 min na 180st. Gotowe, można podawac same lub jako dodatek do obiadu
Duży kawałek schabu nakrawamy do połowy wzdłuż, w środek wkładamy morele suszone, zamykamy wkładamy do żaroodpornego naczynia, i smarujemy przyprawami (pieprz, marynata do mięsa, papryka słodka, kilka liści laurowych i kilka ziaren ziela angielskiego) pieczemy w rozgrzanym piekarniku od godz do 1,5