Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, z czego bardzo się cieszę bo bardzo go lubię. Uwielbiam go w ciastach i deserach ale również jako dodatek do potraw mięsnych. Dzisiaj pokaże wam mój ulubiony przepis na sos rabarbarowy, który idealnie sprawdzi się do dan mięsnych, w szczególności wieprzowiny. Fantastyczny dodatek do grillowanych mies.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 472
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 472
Składniki
W garnku rozpuścić masło z oliwa. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebule. Kiedy cebula zmięknie do garnka dodać starty czosnek i imbir. Chwilkę podsmażyć.
Następnie dodać rabarbar, pokrojony w kostkę i 1/2 szklanki wody. Kiedy rabarbar zacznie wypuszczać sok dodać żurawinę i dalej gotować do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać. Pod sam koniec doprawić sola i dodać miód. Dobrze wymieszać i ściągnąć z grzania.
Schabowe lekko rozbić tłuczkiem. Posmarować oliwa i doprawić sola i pieprzem, z obu stron. Usmażyć na patelni lub na grillu. Usmażone kotlety podawać polane sosem. Smacznego!