Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, z czego bardzo się cieszę bo bardzo go lubię. Uwielbiam go w ciastach i deserach ale również jako dodatek do potraw mięsnych. Dzisiaj pokaże wam mój ulubiony przepis na sos rabarbarowy, który idealnie sprawdzi się do dan mięsnych, w szczególności wieprzowiny. Fantastyczny dodatek do grillowanych mies.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Składniki
W garnku rozpuścić masło z oliwa. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebule. Kiedy cebula zmięknie do garnka dodać starty czosnek i imbir. Chwilkę podsmażyć.
Następnie dodać rabarbar, pokrojony w kostkę i 1/2 szklanki wody. Kiedy rabarbar zacznie wypuszczać sok dodać żurawinę i dalej gotować do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać. Pod sam koniec doprawić sola i dodać miód. Dobrze wymieszać i ściągnąć z grzania.
Schabowe lekko rozbić tłuczkiem. Posmarować oliwa i doprawić sola i pieprzem, z obu stron. Usmażyć na patelni lub na grillu. Usmażone kotlety podawać polane sosem. Smacznego!