Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy pod pierzynką z pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :)
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 121
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 213
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 112
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3774
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 121
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 213
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 112
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3774
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki po czym wrzucamy do garnka i dusimy do odparowania wody. Na sam koniec lekko solimy i doprawiamy oregano. Plastry schabu cienko rozbijamy (możemy podzielić na mniejsze części żeby lepiej się smażyły). Jajko roztrzepujemy z solą i papryką słodką. Kotlety obtaczamy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony na rumiano po czym przewracamy na drugą, a na usmażoną stronę wykładamy porcję pieczarek i posypujemy serem starty na dużych oczkach. Zmniejszamy ogień na mały i przykrywamy pokrywką. Smażymy aż ser się roztopi a kotlet od spodu będzie rumiany. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)