Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy - jedno z najpopularniejszych polskich dań. W mojej kuchni też nie brakuje tego dania, tylko jak zawsze jest nieco urozmaicone. Do tradycyjnej panierki dodaje zioła prowansalskie, które całkowicie zmieniają smak dania :)
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 72
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 157
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 255
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 72
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 157
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 255
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Pokroić na plastry, doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Mięso porozbijać tłuczkiem. (tym razem wyręczył mnie mąż :))
Rozbite schabowe obtoczyć najpierw w mącę, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.
Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Na początku na dużym ogniu, a gdy już panierka się zarumieni można zmniejszyć ogień, smażymy do miękkości. Gotowe schabowe przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)