Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy - jedno z najpopularniejszych polskich dań. W mojej kuchni też nie brakuje tego dania, tylko jak zawsze jest nieco urozmaicone. Do tradycyjnej panierki dodaje zioła prowansalskie, które całkowicie zmieniają smak dania :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Pokroić na plastry, doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Mięso porozbijać tłuczkiem. (tym razem wyręczył mnie mąż :))
Rozbite schabowe obtoczyć najpierw w mącę, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.
Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Na początku na dużym ogniu, a gdy już panierka się zarumieni można zmniejszyć ogień, smażymy do miękkości. Gotowe schabowe przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)