Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do ogórków. Jest faworytem na stole podczas spotkań rodzinnych.
Pokroić słoninę i boczek w drobną kostkę, włożyć do garnka.
Smażyć na małym ogniu, mieszając co jakiś czas, ponieważ skwarki mogą przywrzeć do dna garnka.
W międzyczasie posiekać drobno cebulę, jabłka pokroić w drobną kostkę (nie trzeba obierać jabłek).
Gdy skwarki nabiorą pięknego złotego koloru, dodać pokrojoną cebulkę i jabłko, posmażyć jeszcze chwilę, aż cebula i jabłko zmiękną.
Zdjąć garnek z pieca, smalec doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem do smaku (majeranek rozetrzeć w dłoniach przed dodaniem, ma wówczas intensywniejszy aromat).
Ciepły smalec przelać do wcześniej umytych i osuszonych słoiczków o pojemności ok. 250 ml. Od razu zakręcić słoiki i poczekać, aż smalec zastygnie. Słoiki przechowywać w lodówce. Przed spożyciem wyłożyć smalec z lodówki i poczekać, aż nabierze temperatury pokojowej, wtedy dobrze rozsmarowuje się na domowym chlebku.
Smacznego!
Kanapki z bardzo smacznym marynowanym w ziołach boczkiem wieprzowym.
Odsłon: 1403
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogórec...
Odsłon: 8900
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 50
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 335
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 50
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 335
Składniki
Pokroić słoninę i boczek w drobną kostkę, włożyć do garnka.
Smażyć na małym ogniu, mieszając co jakiś czas, ponieważ skwarki mogą przywrzeć do dna garnka.
W międzyczasie posiekać drobno cebulę, jabłka pokroić w drobną kostkę (nie trzeba obierać jabłek).
Gdy skwarki nabiorą pięknego złotego koloru, dodać pokrojoną cebulkę i jabłko, posmażyć jeszcze chwilę, aż cebula i jabłko zmiękną.
Zdjąć garnek z pieca, smalec doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem do smaku (majeranek rozetrzeć w dłoniach przed dodaniem, ma wówczas intensywniejszy aromat).
Ciepły smalec przelać do wcześniej umytych i osuszonych słoiczków o pojemności ok. 250 ml. Od razu zakręcić słoiki i poczekać, aż smalec zastygnie. Słoiki przechowywać w lodówce. Przed spożyciem wyłożyć smalec z lodówki i poczekać, aż nabierze temperatury pokojowej, wtedy dobrze rozsmarowuje się na domowym chlebku. Smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2390
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2716