Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona na patelni kiełbaska podana z pieczarkami i papryką to "prawie" leczo z "prawie" kiełbasą z grilla. "Prawie" robi ogromną różnicę:)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9580
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3211
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6668
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9580
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3211
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6668
Składniki
Kiełbasę obieramy z osłonki i przekrawamy wzdłuż na pół. Kiełbasę układamy na patelni i na średnim ogniu podsmażamy. Oprószamy przyprawą do grilla. Kiedy kiełbasa już się zrumieni przesuwamy ją na bok patelni /lub przekładamy na talerz/. Na wytopiony z kiełbasy tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy 2-3 min. ciągle mieszając.Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w krążki pora i paprykę pokrojoną w kostkę. Dusimy na średnim ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasą podajemy na ciepło z warzywami. Możemy podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.