Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczysta szynka w pomarańczach"
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 79
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 144
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 73
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 79
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 144
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 73
Składniki
2 litry wody zagotuj z liśćmi, zielem i goździkami. Dodaj sól, saletrę i cukier. Ostudź. Mięso natrzyj czosnkiem, pokryj zalewą i wstaw do lodówki na 4 dni.
Zapeklowaną szynkę umyj, osusz i włóż do brytfanny.
Wyciśnij sok z 4 pomarańczy. Polej mięso 5 łyżkami soku i piecz 4 godziny w 180°C, skrapiając co pół godziny pozostałym sokiem.
Wymieszaj musztardę z miodem i posmaruj wierzch upieczonej szynki.
Przykryj ją plastrami pozostałych pomarańczy i piecz jeszcze kwadrans.
Sos z pieczeni wymieszaj z brandy oraz gałką i zagotuj. Polej nim przygotowaną potrawę.Źródło: Kurier TV