Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczysta szynka w pomarańczach"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31147
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9679
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 880
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31147
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9679
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 880
Składniki
2 litry wody zagotuj z liśćmi, zielem i goździkami. Dodaj sól, saletrę i cukier. Ostudź. Mięso natrzyj czosnkiem, pokryj zalewą i wstaw do lodówki na 4 dni.
Zapeklowaną szynkę umyj, osusz i włóż do brytfanny.
Wyciśnij sok z 4 pomarańczy. Polej mięso 5 łyżkami soku i piecz 4 godziny w 180°C, skrapiając co pół godziny pozostałym sokiem.
Wymieszaj musztardę z miodem i posmaruj wierzch upieczonej szynki.
Przykryj ją plastrami pozostałych pomarańczy i piecz jeszcze kwadrans.
Sos z pieczeni wymieszaj z brandy oraz gałką i zagotuj. Polej nim przygotowaną potrawę.Źródło: Kurier TV