Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczysta szynka w pomarańczach"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
2 litry wody zagotuj z liśćmi, zielem i goździkami. Dodaj sól, saletrę i cukier. Ostudź. Mięso natrzyj czosnkiem, pokryj zalewą i wstaw do lodówki na 4 dni.
Zapeklowaną szynkę umyj, osusz i włóż do brytfanny.
Wyciśnij sok z 4 pomarańczy. Polej mięso 5 łyżkami soku i piecz 4 godziny w 180°C, skrapiając co pół godziny pozostałym sokiem.
Wymieszaj musztardę z miodem i posmaruj wierzch upieczonej szynki.
Przykryj ją plastrami pozostałych pomarańczy i piecz jeszcze kwadrans.
Sos z pieczeni wymieszaj z brandy oraz gałką i zagotuj. Polej nim przygotowaną potrawę.Źródło: Kurier TV