Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny pasztet, którym możemy obłożyć kanapki. Pasztet, który możemy podać na świąteczne śniadanie.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8883
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8883
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Składniki
1. Mięso oraz boczek zalewamy wodą i gotujemy razem z Vegetą. 2. Grzyby moczymy w wodzie. 3. Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy. 4. Mięso, boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy dwa razy w maszynce.
5. W rosole moczymy bułkę.
6. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę, całe jajko, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową. 7. Dokładnie mieszamy i przekładamy w podłużną, prostokątną formę i pieczemy w piekarniku, aż będzie suchy. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, ja piekłam 45 minut w 180 stopniach C.
8. Po upieczeniu studzimy. 9. Pasztet gotowy. 10. Smacznego.