Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzajów mięsa z dodatkiem warzyw. Polecam.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 255
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 255
Składniki
Warzywa marchewki, pietruszkę, selera obierz i opłukaj, mięso opłukaj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj warzywa i przyprawy i gotuj do miękkości.
Ugotowane mięso i warzywa wyjmij na sito i zostaw do wystygnięcia. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na złoty kolor, wystudź .
Kajzerkę zamocz w mleku. Mięso, warzywa, cebulę i odciśniętą kajzerkę zmiel w maszynce, dodaj zółtka i ubitą pianę z białek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
W razie potrzeby gdyby masa mięsna była za rzadka dosyp bułki tartej, a gdyby była sucha troszkę wywaru .
Gotowy farsz mięsny przełóż do dowolnej wielkości keksówek . Łyżkę zamocz w wodzie i zrób na wierzchu zagłębienia. Pasztet piec około godziny w temperaturze 180 st.