Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wędlinka drobiowa na kanapki. Rzadko kupuję w sklepie, staram się przyrządzać sama domowe wędliny.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1100
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1100
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Składniki
Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na grubsze kawałki. Następnie każdy kawałek mięsa rozbić, tłuczkiem do mięsa.
Przełożyć mięso do miski, w szklance wymieszać żelatynę z wodą i pozostałymi składnikami, wlać do mięsa i dobrze wyrobić rękoma, aż masa mięsna będzie klejąca.
Woreczek wkładam do szynkowaru, do woreczka nakładam masę mięsną i lekko ugniatam, aby nie było powietrza.
Zawijam worek i zamykam szynkowar, odstawiam na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmuję z lodówki i wstawiam go do garnka z wodą i na ogniu, parzę przez 1,5 godziny, woda nie może się zagotować. Wyjąć szynkowar, ostudzić go w zimnej wodzie i odstawić do lodówki na całą noc.