Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, krucha, aromatyczna szynka pieczona w rękawie, którą można podać na gorąco jako główny element obiadu, to wyśmienita propozycja, której nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14850
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 112
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14850
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 112
Składniki
Do miseczki wsypujemy majeranek, pokruszone liście laurowe, rozgniecione ziele angielskie, sól oraz pieprz, wlewamy olej, dodajemy musztardę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy, aż składniki dobrze się połączą. Tak przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy z każdej strony umyte i osuszone mięso. Szynkę wkładamy w rękaw do pieczenia, szczelnie zawiązujemy z obu stron, umieszczamy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do lodówki na dobę do zamarynowania. Następnego dnia mięso wyjmujemy z lodówki, rękaw nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, wstawiamy do rozgrzanego do temp 180 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny, 15 minut przed końcem pieczenia rękaw rozrywamy aby wierzch szynki ładnie się zarumienił.