Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, krucha, aromatyczna szynka pieczona w rękawie, którą można podać na gorąco jako główny element obiadu, to wyśmienita propozycja, której nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do miseczki wsypujemy majeranek, pokruszone liście laurowe, rozgniecione ziele angielskie, sól oraz pieprz, wlewamy olej, dodajemy musztardę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy, aż składniki dobrze się połączą. Tak przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy z każdej strony umyte i osuszone mięso. Szynkę wkładamy w rękaw do pieczenia, szczelnie zawiązujemy z obu stron, umieszczamy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do lodówki na dobę do zamarynowania. Następnego dnia mięso wyjmujemy z lodówki, rękaw nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, wstawiamy do rozgrzanego do temp 180 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny, 15 minut przed końcem pieczenia rękaw rozrywamy aby wierzch szynki ładnie się zarumienił.