Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Szynkę natrzyj solą i pieprzem, umieść w naczyniu, przykryj, wstaw na 2-3 doby do lodówki.
Ciasto rozmroź
Mandarynki obierz, podziel na połówki
Szynkę natnij pośrodku wzdłuż całego mięsa.
Nadziej połówkami mandarynek, brzegi zepnij wykałaczkami.
Ułóż w brytfannie, posmaruj olejem z miodem.
Piecz 2,5 godziny w temperaturze 195 stopni C, polewając winem, ostudź.
Ciasto oprósz mąką, lekko rozwałkuj.
Ułóż na nim szynkę, zawiń, brzegi posmaruj jajkiem, dokładnie zlep.
Całe ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem.
Piecz około 20 min w temperaturze 200 stopni C