Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka w marynacie gotowana"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9982
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9982
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Do miseczki wsyp przyprawy, wlej łyżkę oleju. Wymieszaj, aby powstała gładka pasta. Mięso umyj, osusz, natrzyj pastą i odstaw na 2 godziny do lodówki (jeszcze lepiej na całą noc).
Do garnka wlej trochę oleju, włóż mięso i obsmaż. Podlej szklanką gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu ok. godziny.
Podaj na gorąco z ziemniakami, ryżem, makaronem oraz dowolną surówką. Doskonała jest także na zimno, do pieczywa.
<strong>Przepis nadesłała: Joanna Sadłowska</strong>Źródło: Kurier TV