Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 191
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 100
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 191
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 100
Składniki
Szynkę umyć, oprószyć solą i pieprzem. Naciąć skórę w kratkę i posmarować olejem. W nacięcia wbić goździki. Szynkę umieścić na ruszcie nad brytfanną, skórą do dołu. Do brytfanny wlać szklankę gorącej wody i piec 2 godz. 30 min w temp. 220°C. Podczas pieczenia mięso obrócić i polać wytworzonym sosem. Podawać z brzoskwiniami i z żurawiną.