Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna szynka.
Lubicie mięsiwo na słodko? My bardzo, choć jeszcze parę lat temu nawet nie po...
Odsłon: 1165
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 11
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 11
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Składniki
Szynkę umyć, oprószyć solą i pieprzem. Naciąć skórę w kratkę i posmarować olejem. W nacięcia wbić goździki. Szynkę umieścić na ruszcie nad brytfanną, skórą do dołu. Do brytfanny wlać szklankę gorącej wody i piec 2 godz. 30 min w temp. 220°C. Podczas pieczenia mięso obrócić i polać wytworzonym sosem. Podawać z brzoskwiniami i z żurawiną.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolada z udźca z indyka
Wędliny
Pieczony klops z indyka
Wędliny
Mielonka tyrolska z łopatki.
Wędliny
Domowa wędlina
Rolada z udźca z indyka
Dania z indyka cieszą się ogromną popularnością, polecane jest przez wielu di...
Odsłon: 163
Pieczony klops z indyka
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu pieczeń obiadowa, jako mięso obok świątecz...
Odsłon: 777