Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z marchewką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Dopraw dobrze solą i pieprzem. Włóż do brytfanki, polej 2 łyżkami stopionego masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Po 40 minutach pieczenia do brytfanki wrzuć pokrojoną w dużą kostkę włoszczyznę. Miód wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Posmaruj pieczeń, piecz 20 minut i ponownie posmaruj mięso. Piecz 30 minut.
Obierz szalotki. Razem z marchewką pokrojoną w grube skośne plastry włóż do garnka, zalej posolonym wrzątkiem i duś 10 minut. Na patelnię włóż 2 łyżki masła i cukier, podgrzewaj, mieszając, aż powstanie karmel. Wymieszaj z warzywami.
Pieczeń ułóż na półmisku, obłóż karmelizowanymi warzywami, posyp natką.
RADA: Mięso możesz polać gotowym sosem do pieczeni.Źródło: Olivia