Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny tradycyjny pasztet, jest miękki, doskonały do smarowania pieczywa.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 40
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 47
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 96
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 40
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 47
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 96
Składniki
Cebulę pokroić na krążki, położyć na mięsie, dodać wodę, przyprawy, marchew i gotować, aż zmięknie. Liść laurowy usunąć, mięso przestudzić i wszystko zmielić. Wątróbkę sparzyć i zostawić we wrzątku ok. trzy minuty. Zmielić ją razem z mięsem. Bułki namoczyć w mleku. Jaja rozbić trzepaczką dodać do chłodnej papki z mięsa, oraz namoczone w mleku bułki. Przygotować dwie foremki do pieczenia o długości 30 cm. wyłożyć je papierem. Pasztety piec godzinę w 180* Smacznego.