Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tropikalna pieczeń ze schabu"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 równych plastrów. Rozłóż je na drewnianej desce, okryj folią i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka.
Następnie każdy z kawałków natrzyj szczyptą soli i czarnego pieprzu, po czym obsyp starannie z obu stron mąką pszenną.
Na patelni rozgrzej mocno olej i usmaż każdy plaster schabu.
Plastry ananasa wyjmij z puszki, odlej z zalewy (zostaw ją na później). Skrop je niewielką ilością wódki oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, po czym rozłóż na podsmażonym mięsie.
Do dziurki ananasa włóż po łyżce żurawiny.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 10 minut.
Gotowe danie posyp czerwonym pieprzem i udekoruj rozmarynem. Polej lekko podgrzanym sokiem z ananasa. Możesz go wymieszać z resztą wódki.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV