Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tropikalna pieczeń ze schabu"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 równych plastrów. Rozłóż je na drewnianej desce, okryj folią i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka.
Następnie każdy z kawałków natrzyj szczyptą soli i czarnego pieprzu, po czym obsyp starannie z obu stron mąką pszenną.
Na patelni rozgrzej mocno olej i usmaż każdy plaster schabu.
Plastry ananasa wyjmij z puszki, odlej z zalewy (zostaw ją na później). Skrop je niewielką ilością wódki oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, po czym rozłóż na podsmażonym mięsie.
Do dziurki ananasa włóż po łyżce żurawiny.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 10 minut.
Gotowe danie posyp czerwonym pieprzem i udekoruj rozmarynem. Polej lekko podgrzanym sokiem z ananasa. Możesz go wymieszać z resztą wódki.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV