Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zapach świeżej, domowej wędliny, unosi się po całym mieszkaniu.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29732
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 228
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1028
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29732
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 228
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1028
Składniki
Mięso mielimy na najmniejszych oczkach, dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, przyprawę i żelatynę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na noc do lodówki. Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min. Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.