Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zaparzany schab z galaretką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34696
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34696
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
Schab myję i osuszam. Dokładnie nacieram go ze wszystkich stron solą peklową, i obsypuję żelatyną.
Czosnek mieszam z pieprzem roztartym w moździerzu (lub posiekanym) i roztartą natką pietruszki. Nacieram tą mieszanką mięso.
Wkładam je do woreczka przeznaczonego do szynkowaru i umieszczam je w nim. Dociskam, odstawiam na minimum dobę, żeby się zapeklowało i przeszło przyprawami.
Szynkowar wstawiam do garnka z wodą (powinna sięgać centymetr poniżej górnej krawędzi urządzenia). Mięso parzę godz. w temp. 70°C. Można je też parzyć w samym woreczku w garnku z gorącą wodą. Nie należy doprowadzać jej do wrzenia.
70 min • Porcja 240 kcal • Koszt 1 porcji ok. 1 zł • Przepis na 10-12 porcjiŹródło: Kobieta i życie