Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zaparzany schab z galaretką"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Składniki
Schab myję i osuszam. Dokładnie nacieram go ze wszystkich stron solą peklową, i obsypuję żelatyną.
Czosnek mieszam z pieprzem roztartym w moździerzu (lub posiekanym) i roztartą natką pietruszki. Nacieram tą mieszanką mięso.
Wkładam je do woreczka przeznaczonego do szynkowaru i umieszczam je w nim. Dociskam, odstawiam na minimum dobę, żeby się zapeklowało i przeszło przyprawami.
Szynkowar wstawiam do garnka z wodą (powinna sięgać centymetr poniżej górnej krawędzi urządzenia). Mięso parzę godz. w temp. 70°C. Można je też parzyć w samym woreczku w garnku z gorącą wodą. Nie należy doprowadzać jej do wrzenia.
70 min • Porcja 240 kcal • Koszt 1 porcji ok. 1 zł • Przepis na 10-12 porcjiŹródło: Kobieta i życie