Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany schab z pieczarkami i serem"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 77
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 77
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Z masła, mąki oraz mleka przygotuj sos beszamelowy. Wsyp 10 dag startego sera, zioła, pieczarki i przypraw. Sosem polej schab. Wierzch posyp resztą sera. Zapiekaj 10 min w temp. 170°C.
Porcje 6 50 min Cena 2,90 zł Kalorie 245 kcal
Przepis Anity Długołęckiej z Karniewa</strong>Źródło: Takie jest życie