Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowa mielonka z karkówki"
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 808
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 808
Składniki
Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy.
Przyprawy utłucz. Mięso zmiel z czosnkiem. Dodaj wszystkie przyprawy, żelatynę i 6-7 dużych łyżek wody. Wyrób gładką masę. Włóż na noc do lodówki.
Do słoika (o wysokości 17 cm i średnicy 6,5 cm) włóż woreczek, napełnij masą, mocno dociskając. Koniec worka zawiń, słoik zakręć. Włóż do rondla z wodą, parz 2 godziny w 80°C. Ostudź, wyjmij ze słoja. Włóż na noc do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie