Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna zupka krem z marchewki z dodatkiem warzywek i serka mascarpone
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 370
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 159
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 370
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 159
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki z wyjątkiem pora. Zalewamy wodą tak aby wszystkie były zakryte. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie będą miękkie. W międzyczasie dodajemy ziele, liść laurowy, sól (można użyć kostki rosołowej).
Pora kroimy w krążki i podsmażamy. Dodajemy wraz z pomidorami do ugotowanych warzyw i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec blendowania dodajemy serek mascarpone, śmietankę, natkę pietruszki oraz pieprz i imbir. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę aż wszystkie składniki się połączą.
Podajemy z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i listkiem natki pietruszki. Można również posypać grzankami. Smacznego.