Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna zupa , przebój obiadowy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 537
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 643
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 162
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 537
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 643
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 162
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło dodać warzywa oprócz ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Dodać ziemniaki , zalać gorącą wodą i bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować do miękkości warzyw - 20 minut.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek, jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem, gotować 3 minuty. Wyjąć liść laurowy , ziele angielskie, zupę zblendować. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Podawać z makaronem oraz kleksem śmietany, można podać również z groszkiem ptysiowym.