Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Babcia zawsze mówiła: Istota tkwi w prostocie. Bez nadmiaru składników, jednak bogata w smak. W to, co najistotniejsze. Pokochałem ten smak, który na zawsze będzie kojarzył się z Nią.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Włoszczyznę (por, marchew, seler, pietruszki, opaloną cebulę) zalewamy zimną wodą-2 litry (z płaską łyżeczką soli), gotujemy do miękkości. Warzywa wyjmujemy z wywaru, marchew kroimy w talarki. Pokrojone w kostkę ziemniaki, wrzucamy do wywaru, gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą al dente. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez kwadrans. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w ósemki. Wrzucamy do zupy. Gotujemy 20-25 minut.Pod koniec dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki. O smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.