Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie barszcz czerwony z tartych ziemniaków taki do ziemniaków ugotowanych osobno ze skwarkami od słoniny. Ja dziś zaserwowałam barszcz taki jak mama robiła nam w dzieciństwie a przede wszystkim z buraczków tegorocznych które robiłam w słoiki na zimę
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz mieszankę dwu warzywną oraz przyprawę uniwersalną i zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień i powoli zebrać powstałe od mięsa szumowiny gotować do miękkości mięsa na kościach. W trakcie gotowania gdy mięso jest już prawie miękkie dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz pokrojone drobniej liście lubczyk - magii. W trakcie gotowania wyjąć kości ostudzić a następnie oczyścić z mięsa i dodać oskubane mięso do gotującego się na wolnym ogniu wywaru
Gdy dodane oskubane mięso do wywaru chwilę się jeszcze pogotowało dodać cały słoik buraczków tartych, lekko zagotować a następnie doprawić według swego smaku cukrem i octem jeżeli ktoś woli kwasek cytrynowy to nie ma przeciwskazań nam po prostu z octem bardziej smakuje barszcz. Do zagotowanego wywaru z mięsem i buraczkami wlać śmietanę trzydziestoprocentową i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby zupa się nie zważyła, zagotować i zdjąć z ognia
Do mojego przepysznego doprawionego jak trzeba barszczu z wkładką mięsa podałam ziemniaki ugotowane osobno i obowiązkowo jak w moim rodzinnym domu było skwarki ze słoniny. Barszcz wyszedł tak pyszny że mąż zjadł aż dwie dokładki . Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można ją pominąć