Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uważasz na kalorie, to taka zupa z pewnością Cię nie utuczy ;) a jeśli nie interesuje Cię dieta, to dla smaku warto ją przygotować :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Do ok. 3 litrów wody wkładamy umyte udka z kurczaka i gotujemy. Zbieramy wytwarzające się szumy. Dodajemy liść laurowy. Kiedy szumy już się nie wytwarzają, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa poza brokułami. Dopiero gdy pozostałe warzywa zmiękną, dodajemy brokuły. Po kilku minutach wyjmujemy mięso z zupy i częściowo ją blendujemy, tak żeby jakieś kawałki jeszcze w niej zostały. Mięso oddzielamy od kości i kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy z powrotem do zupy. Gotowe :) Jeśli chcecie, można ją jeszcze posypać na talerzu natką pietruszki.