Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Czosnek oraz cebulę obrać, posiekać, zrumienić na rozgrzanym na patelni oleju.
Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i dusić do miękkości. Wlać do wcześniej ugotowanego bulionu, gotować razem około 5 – 10 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Grzanki opiec na patelni z dodatkiem oleju i łyżeczki ziół prowansalskich, ułożyć na dno talerzy, zalać gorącą zupą. Podawać posypaną startym żółtym serem. *Grzanki można podać oddzielnie i dodawać do zupy porcjami podczas jedzenie.