Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa krem z dyni z dodatkiem czarnuszki.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 363
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 156
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 363
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 156
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
Dynię myję, przecinam na 4 części. Pozbywam się pestek. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę kilkanaście minut w 180 st. C.
Cebulę szatkuję. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieram, myję i tnę na dwie - trzy części. W dużym garnku roztapiam masło. Na roztopionym maśle podsmażam cebulkę. Następnie dodaję wodę, a gdy całość się zagotuje, wrzucam ziemniaki, marchew i pietruszkę oraz miąższ z upieczonej dyni. Dodaję też wszystkie przyprawy. Gotuję jeszcze 20 minut. Blenduję i gotowe.