Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja tej przepysznej zupy zawiera tylko 250 kcal.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 947
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 947
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 502
Składniki
Dynię umyj, wytrzyj, przekrój na krzyż. Usuń włóknisty środek razem z pestkami. Miąższ odkrój od skóry, a następnie potnij na duże kawałki. Jabłko oraz cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj. Na patelni stop masło. Wrzuć cebulę, mieszając usmaż na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz dynię. Wsyp curry oraz paprykę. Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości. W drugim garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wsyp pierożki. Gotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładko. Rozlej do kokilek. Do każdej włóż porcję pierożków. Posyp listkami szałwii.