Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i pozywna zupka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Marchew, jablko i cebule obrac i pokroic w kostke. Rozgrzac oliwe w garnku i dodac do niej pokrojone warzywa wraz z przyprawa curry, smazyc kilka minut caly czas mieszajac.
Nastepnie dodac piers z kurczaka w calosci i zalac goracym bulionem. Wlac mleko kokosowe, dodac chilli, kolendre, kurkume oraz ryz (mozna ryz ugotowac oddzielnie i na koncu dodac go do zupy). Zamieszac i gotowac pod przykryciem ok. 25 minut, az warzywa i mieso beda miekkie.
Ugotowane mieso wyjac i pokroic na male kawalki, po czym dodac z powrotem do zupy. Przed podaniem zupe posypac swieza lub suszona kolendra.