Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis. Aromatyczny, śmietanowy. Pyszny.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5793
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5793
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Składniki
Posiekaną cebulę, por i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i seler. W sezonie warto też dodać białe szparagi. Przesmażamy całość chwilę.
Dolewamy bulion i wrzucamy różyczki kalafiora. Gdy warzywa zmiękną dodajemy śmietanę, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy lub blendujemy na gładki krem.