Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często korzystamy z sezonowych przysmaków. Jesiennie, nie monotonnie, aromatycznie...
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4028
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154652
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1003
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 410
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4028
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154652
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1003
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 410
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy dynię, i dusimy pod przykryciem do miękkości (20-25 min, pod przykryciem). Następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy serki i często mieszając gotujemy kilka minut. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z lanymi kluskami.