Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i aromatyczna zupa z przystępnych składników.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Na maśle podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę i przeciśnięty czosnek. Dodać obrane krewetki i dusic chwilę pod przykryciem. W garnku zagotować bulion warzywny ok. 1-1,5 l, dodac do tego pokrojone paluszki surimi. pogotować chwilę, następnie dodać wszystko z patelni oprócz krewetek. Zagotować i zmiksować. Dodać krewetki, koncentrat pomidorowy, mleko kokosowe i przyprawy w ilościach wg. uznania.
Smacznego