Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie, nietradycyjna zupa ogórkowa...
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Do rosoły dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, tartą marchew, oraz czosnek, chwilę gotujemy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
Ogórki ścieramy na grubych oczkach, gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy ogórki, boczek, oraz wodę z ogórków, całość gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy serek topiony, gdy się rozpuści, zagęszczamy zupę śmietaną z mąką, dodajemy koperek, doprawiamy, solą, pieprzem. Podajemy z jajkiem na twardo.