Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem myślę, liczba potencjalnych przepisów na zupę pomidorową jest nieskończona. Dziś dzielę się z Wami jednym z nich.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4728
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154700
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 424
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4728
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154700
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 424
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.
Czosnek obrać.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z czosnkiem.
Do cebuli dodać pomidory z czosnkiem oraz przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż, wodę, sól, cukier, pieprz ziołowy i paprykę w proszku, dokładnie wymieszać i gotować przez około 10 minut.
Następnie zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem aż ryż zmięknie.
Podawać z jogurtem naturalnym.