Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z grzybów leśnych z makaronem
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4627
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 422
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4627
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 422
Składniki
Marchewkę, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora posiekać. W garnku rozgrzać olej i 1 łyżkę masła, dodać warzywa i podsmażyć 10 minut. Dodać ziele, pieprz w ziarnach i liście laurowe, zalać 2,5 litrami wody. Dodać rozkruszone suszone grzyby. Cebulę posiekać, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i chwilę podsmażyć, dodać grzyby, smażyć ok 10- 15 minut, aż będą rumiane, posolić obficie i popieprzyć podczas smażenia, przełożyć do garnka z warzywami. Całość gotować 20 minut, odlać trochę wody z gotowania, wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny, na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.