Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sycąca zupa w sam raz na obiad w zimowy dzień.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
soczewice zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie (uwaga aby jej nie rozgotować)
mięso mielone podsmażamy na patelni wraz z cebulką pokrojoną w kostkę. Gdy już będzie gotowe dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy sola, pieprzem, papryką w proszku, pieprzem cayenne. Chwilę wszystko podsmażamy
całą zawartość patelni wlewamy do gotującej się soczewicy. Gotujemy wszystko razem jeszcze kilka minut. Sprawdzamy czy smak jest odpowiedni. Jeśli nie to dodajemy jeszcze przypraw. Zupa powinna mieć paprykowy dość ostrawy smak.
pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy i gotowe:)
SMACZNEGO:))