Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z soczewicy"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 621
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 869
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 407
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 621
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 869
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 407
Składniki
Soczewicę namocz w zimnej wodzie na 12 godzin. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż je na 5 łyżkach oliwy, powinny się zeszklić, ale nie zrumienić.
Oczyść paprykę i pokrój w kostkę, następnie dodaj do cebuli i czosnku. Duś razem około 10 min. Dodaj łyżkę słodkiej papryki i krótko podsmaż.
Marchewki i pora pokrój w talarki i razem z odcedzoną soczewicą wsyp do bulionu. Kiedy zawrze, zmniejsz ogień, dodaj podsmażone warzywa i gotuj na małym ogniu około 2 godzin. Zupa powinna być bardzo gęsta.
Czas przygotowania: 150 minut. 130 kcal/1 porcja.
Koszt: do 12 zł.Źródło: