Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z zielonego groszku i mięty"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
W dużym rondlu rozpuść na średnim ogniu masło. Pora obierz i pokrój w krążki. Przełóż go do rondla wraz z czosnkiem i smaż 5-6 minut.
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do pora, zalej bulionem i wodą. Wrzuć zielony groszek. Zagotuj, następnie przykryj i gotuj na małym ogniu 15-20 minut.
Dodaj listki mięty, połowę twarożku i tylko zagotuj. Zdejmij zupę z ognia, zmiksuj ją na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rozlej zupę na talerze. Do każdej porcji dodaj kleks z twarożku i kilka listków rukoli. Podawaj z ćwiartkami cytryny do wyciśnięcia.
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 30 min • 245 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia