Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitna zupa grzybowa"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 610
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 819
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 346
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 610
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 819
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 346
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w plasterki. Rozpuść masło w rondlu, wrzuć grzyby i smaż na małym ogniu 8-10 minut.
Wrzuć do grzybów por i czosnek, smaż 4-5 minut. Następnie dodaj ziemniaki i wlej bulion. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 12-15 minut. Zmiksuj na krem (odłóż kilka plasterków grzybów do dekoracji).
Zagotuj zupę. Dodaj śmietanę i przypraw do smaku. Na talerzach udekoruj ją pozostawionymi grzybami, posyp natką.Źródło: Olivia