Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa ogonowa. Stworzona przez francuskich emigrantów w Londynie, stała się jedną z ulubionych zup anglików. Pełna smaku, kolagenu i nie zrujnuje budżetu. Zachęcam bardzo do jej zrobienia.
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110959
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 16
Smaki Grecji!
Odsłon: 40
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110959
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 16
Smaki Grecji!
Odsłon: 40
Składniki
Ogony umyć i odciąć z nich zbędny tłuszcz. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu. Obsmażone ogony przełożyć do garnka, w którym gotować będziemy zupę, a na pozostałym z ich smażenia smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
Kiedy cebula się zeszkli podsypać ją łyżką mąki i dodać koncentrat pomidorowy. Całość chwilę podsmażyć mieszając. Po kilku minutach podlać 1/2 szklanki bulionu. Ponownie wymieszać i zawartość patelni przelać do garnka z mięsem. Następnie do garnka wlać resztę bulionu i dodać przyprawy. Garnek przykryć pokrywką i zupę gotować około dwie godziny, lub do momentu kiedy mięso będzie miękkie.
Po tym czasie do zupy dodać pokrojone w kostkę łodygi selera i marchewkę oraz starty czosnek. Doprawić solą i pieprzem i gotować pod przykryciem następne 20 minut. Z gotowej zupy wyjąć mięso i oddzielić je od kości za pomocą widelca. Oddzielone mięso przełożyć z powrotem do garnka. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!