Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Azjatycka zupa"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso umyj, pokrój w cienkie plasterki. Z pora zdejmij wierzchnie liście, posiekaj go w kostkę. Świeży imbir zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj (powinno go być ok. 1 łyżki). Ostrą papryczkę umyj, osusz i pokrój w talarki.
W garnku na rozgrzany olej włóż mięso, pokrojony por oraz imbir. Smaż mieszając ok. 2 minuty. Wlej podgrzany bulion, dodaj mieszankę warzyw chińskich oraz sos rybny.
Gdy całość zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 min, aż wołowina będzie miękka. Na koniec dodaj sok z limonki. Dopraw do smaku solą.
Makaron przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Rozłóż na talerze, zalej zupą. Każdą porcję posyp szczypiorem, kolendrą, kiełkami i ostrą papryką.