Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do krokietów. Z dodatkiem uszek doskonały na wigilijny stół.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 21
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 111
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 21
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 111
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
Składniki
Buraki i warzywa obrać i pokroić, dodać skrzydełka (jesli to barszcz wigilijny to skrzydełka pomijamy) i zalać wodą. Dodać liście laurowe, grzybki i obrany czosnek.
Gotować około godziny, na pięć minut przed końcem dodać majeranek. Cały wywar przecedziś do drugiego garnka, doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem.
Jeśli ktoś lubi barszcz o bardziej czosnkowym aromacie należy nie gotować czosnku, tylko wycisnąć go po zdjęciu buraków z ognia, zamieszać, zostawić na chwilę i dopiero przecedzić.