Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do krokietów. Z dodatkiem uszek doskonały na wigilijny stół.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6250
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9145
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8790
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6250
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9145
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8790
Składniki
Buraki i warzywa obrać i pokroić, dodać skrzydełka (jesli to barszcz wigilijny to skrzydełka pomijamy) i zalać wodą. Dodać liście laurowe, grzybki i obrany czosnek.
Gotować około godziny, na pięć minut przed końcem dodać majeranek. Cały wywar przecedziś do drugiego garnka, doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem.
Jeśli ktoś lubi barszcz o bardziej czosnkowym aromacie należy nie gotować czosnku, tylko wycisnąć go po zdjęciu buraków z ognia, zamieszać, zostawić na chwilę i dopiero przecedzić.