Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kompleksowa zupa. Nasyci i rozgrzeje jak mało co.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5654
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8886
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7921
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5441
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5654
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8886
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7921
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5441
Składniki
Namoczyć na noc fasolkę.
Drób zalać wodą, gotować golonkę, skrzydełko i nóżkę do uzyskania miękkości ~1 godz. Wyjąć mięso, dołożyć fasolkę, gotować ~25 min.
Pokroić ziemniaki w drobną kostkę, pora w drobne krążki i paski. Zetrzeć resztę warzyw na grubych oczkach. Pod koniec 1-go cyklu fasolki wrzucić wszystkie do garnka. Wszystko będzie jeszcze pyrkotało do ~20 min do miękkości ziemniaczków.
15 min przed końcem całego gotowania skorzystać z dobrodziejstwa przypraw.
Pod sam koniec przysmaczyć do smaku wytrawnym koncentratem i sokiem z 8 warzyw. Wykorzystana podług umiaru sól będzie zapewne solą najwyższej jakości. Barszcz najlepiej podawać z pierogami bądź uszkami, przyprószony koperkiem i natką pietruszki.
Smacznego :-)