Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kompleksowa zupa. Nasyci i rozgrzeje jak mało co.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Składniki
Namoczyć na noc fasolkę.
Drób zalać wodą, gotować golonkę, skrzydełko i nóżkę do uzyskania miękkości ~1 godz. Wyjąć mięso, dołożyć fasolkę, gotować ~25 min.
Pokroić ziemniaki w drobną kostkę, pora w drobne krążki i paski. Zetrzeć resztę warzyw na grubych oczkach. Pod koniec 1-go cyklu fasolki wrzucić wszystkie do garnka. Wszystko będzie jeszcze pyrkotało do ~20 min do miękkości ziemniaczków.
15 min przed końcem całego gotowania skorzystać z dobrodziejstwa przypraw.
Pod sam koniec przysmaczyć do smaku wytrawnym koncentratem i sokiem z 8 warzyw. Wykorzystana podług umiaru sól będzie zapewne solą najwyższej jakości. Barszcz najlepiej podawać z pierogami bądź uszkami, przyprószony koperkiem i natką pietruszki.
Smacznego :-)