Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kwaśny barszcz z kapusty kiszonej, bardzo, bardzo dobry :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4151
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4151
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Składniki
Do dużego garnka nalewamy około 4,5 litrów wody, dodajemy kapustę kiszoną w takiej ilości żeby było średnio gęsto, tj. żeby móc zamieszać łyżką z lekkim oporem. Następnie dodajemy mięso np. kawałek schabu lub żeberka (zmieni to trochę smak zupy). Doprawiamy solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim, opcjonalnie majerankiem i lubczykiem (wtedy zapach będzie bardziej korzenny). Dolewamy dodatkowo około 1 butelki soku z kapusty kiszonej. Wstawiamy do gotowania na ok. 45 minut.
W międzyczasie jedną cebulę upalamy (tak jak na zdjęciu musi być fizycznie przypalona). Łatwo to zrobić na kuchence tradycyjnej, na płycie indukcyjnej też z grubsza się udaje (tzn. nie kładziemy cebuli na płycie bezpośrednio ;) tylko przypalamy na patelni ;) Dodatkowo 2,3 cebule kroimy drobno w kostkę i przesmażamy na patelni. Jedno i drugie dodajemy do gotującego się barszczu. Jeżeli ktoś lubi można dodać dodatkowo grzyby. Dobrze smakuje lekko doprawiony sosem sojowym.
Smacznego :)