Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny barszcz ukraiński. Ta pyszna zupa to klasyk, który na stale wpisał się w menu prawie każdego polskiego domu. Tutaj moja wersja tej pysznej zupy, która mam nadzieje się Wam spodoba.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 70
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 27
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7815
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 129
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 70
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 27
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7815
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 129
Składniki
Fasolę opłukać, zalać wodą i namoczyć przez noc. Na drugi dzień ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na smalcu.
Ziemniaki pokroić w większą kostkę a kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czosnek, liście laurowe i ziarna ziela angielskiego. Całość pogotować około dziesięciu minut. Po tym czasie do garnka dodać podsmażone warzywa, obrane i starte na tarce o grubych oczkach buraki oraz koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Garnek przykryć pokrywką i gotować następne 20 – 30 minut.
Podawać z żeberkami i łyżką śmietanki. Smacznego!