Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny barszcz ukraiński. Ta pyszna zupa to klasyk, który na stale wpisał się w menu prawie każdego polskiego domu. Tutaj moja wersja tej pysznej zupy, która mam nadzieje się Wam spodoba.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 116
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 116
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Fasolę opłukać, zalać wodą i namoczyć przez noc. Na drugi dzień ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na smalcu.
Ziemniaki pokroić w większą kostkę a kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czosnek, liście laurowe i ziarna ziela angielskiego. Całość pogotować około dziesięciu minut. Po tym czasie do garnka dodać podsmażone warzywa, obrane i starte na tarce o grubych oczkach buraki oraz koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Garnek przykryć pokrywką i gotować następne 20 – 30 minut.
Podawać z żeberkami i łyżką śmietanki. Smacznego!