Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, oryginalne, ,inne
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 833
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 240
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31481
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 833
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 240
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31481
Składniki
Zaparzyć boczek w osobnym garnku z wodą z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Boczek odstawić.
W garnku w którym będzie przygotowywany barszcz wlać wodę - około pół garnka, dodać marchew, por, seler, pietruszkę, 2 surowe buraki pokrojone w plastry, suszone grzyby, dusić ok 30 min
Następnie dolać wywar z boczku, wcisnąć czosnek, i buraki kiszone przynajmniej z jednego słoika.Chwilę podusić
Pod koniec gotowania dolać sok z kiszonych buraków z 2 słoików, dodać soli i pieprzu do smaku. Aby barszcz był bardziej intensywny smakowo można dodać kilka buraków kiszonych z drugiego słoika. Mi najbardziej smakuje w wersji bardzo gorącej z pierogami z grzybami lub krokietem. Smacznego