Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, oryginalne, ,inne
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22816
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15234
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4922
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45845
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22816
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15234
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4922
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45845
Składniki
Zaparzyć boczek w osobnym garnku z wodą z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Boczek odstawić.
W garnku w którym będzie przygotowywany barszcz wlać wodę - około pół garnka, dodać marchew, por, seler, pietruszkę, 2 surowe buraki pokrojone w plastry, suszone grzyby, dusić ok 30 min
Następnie dolać wywar z boczku, wcisnąć czosnek, i buraki kiszone przynajmniej z jednego słoika.Chwilę podusić
Pod koniec gotowania dolać sok z kiszonych buraków z 2 słoików, dodać soli i pieprzu do smaku. Aby barszcz był bardziej intensywny smakowo można dodać kilka buraków kiszonych z drugiego słoika. Mi najbardziej smakuje w wersji bardzo gorącej z pierogami z grzybami lub krokietem. Smacznego