Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, oryginalne, ,inne
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 569
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 569
Składniki
Zaparzyć boczek w osobnym garnku z wodą z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Boczek odstawić.
W garnku w którym będzie przygotowywany barszcz wlać wodę - około pół garnka, dodać marchew, por, seler, pietruszkę, 2 surowe buraki pokrojone w plastry, suszone grzyby, dusić ok 30 min
Następnie dolać wywar z boczku, wcisnąć czosnek, i buraki kiszone przynajmniej z jednego słoika.Chwilę podusić
Pod koniec gotowania dolać sok z kiszonych buraków z 2 słoików, dodać soli i pieprzu do smaku. Aby barszcz był bardziej intensywny smakowo można dodać kilka buraków kiszonych z drugiego słoika. Mi najbardziej smakuje w wersji bardzo gorącej z pierogami z grzybami lub krokietem. Smacznego