Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bawarska zupa dyniowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6409
Składniki
Dynię pokrój w małą kostkę. Z papryki usuń gniazdo nasienne, miąższ również pokrój w kostkę. Cebule obierz, grubo posiekaj.
W garnku na oleju zeszklij cebulę. Dodaj dynię, podsmażaj 5 min, mieszając. Zalej gorącym bulionem. Włóż grzyby, liść laurowy, przykryj i gotuj 20 min. Na końcu wsyp groszek i paprykę. gotuj do miękkości groszku.
Do gotowej zupy włóż masło, zaciągnij ją śmietaną. Wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i dość obficie chili. Podawaj z grzankami posypanymi żółtym serem.
Przepis przysłała Justyna Cukier z DomasznaŹródło: Chwila dla Ciebie