Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bawarska zupa dyniowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Dynię pokrój w małą kostkę. Z papryki usuń gniazdo nasienne, miąższ również pokrój w kostkę. Cebule obierz, grubo posiekaj.
W garnku na oleju zeszklij cebulę. Dodaj dynię, podsmażaj 5 min, mieszając. Zalej gorącym bulionem. Włóż grzyby, liść laurowy, przykryj i gotuj 20 min. Na końcu wsyp groszek i paprykę. gotuj do miękkości groszku.
Do gotowej zupy włóż masło, zaciągnij ją śmietaną. Wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i dość obficie chili. Podawaj z grzankami posypanymi żółtym serem.
Przepis przysłała Justyna Cukier z DomasznaŹródło: Chwila dla Ciebie