Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka posypana koperkiem idealne na letnie upały. Doskonała na ciepło, ale także sprawdzi się jako chłodnik.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Botwine podziel łodygi i liście opłucz pokrój. Młode buraczki pokrój w kostkę razem z marchewką, pietruszkę, selerem, porem oraz lubczykiem. Włóż do garnka zalej wodą gotuj około 15 minut dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz łodygi i liście .Gotuj aż ziemniaki będą miękkie.Dopraw solą i pieprzem ,zageść mąką i dodaj śmietanę, zupę zagotuj i wyłącz .Na koniec dodaj sok z cytryny i cukier. Zupę podawaj z jajkiem posypaną świeżym koperkiem.