Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik koperkowy to idealne danie na lato – idealnie orzeźwia, ochładza i jednocześnie nawadnia organizm. Zupa jest przyrządzona na bazie ogórka i awokado, połączonych kremowym jogurtem naturalnym. Duża ilość koperku podkręca ziołowy smak tej potrawy, dzięki czemu będzie ona prawdziwą gratką dla miłośników tego zioła. Nie może oczywiście zabraknąć rzodkiewki, która nadaje delikatnej pikanterii oraz kurkumy, która wpływa pozytywnie na odporność i układ trawienny.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 407
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 645
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 553
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 407
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 645
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 553
Składniki
Wszystkie warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę. Rzodkiewki i połowę ogórków odłóż na bok do późniejszego wykorzystania.
Do blendera włóż: pozostałe ogórki, awokado, jogurt, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz. Blenduj wszystko na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Wstaw całość do lodówki na 1-2 godziny.
Do głębokich misek włóż odłożone wcześniej rzodkiewki i ogórki. Zalej je chłodnikiem koperkowym po dokładnym wymieszaniu z oliwą z oliwek. Całość posyp kurkumą i listkami natki pietruszki.
Zupę podawaj na zimno. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni. Najlepiej jednak przyrządzać danie w minimalnych ilościach i podawać je za każdym razem na świeżo.